Mijn diensten

Vanuit mijn Pianoschool bied ik meer diensten aan dan alleen pianoles


Hieronder lees je welke diensten ik nog meer aanbied op het gebied van muzieklessen , werken met zangkoren en eigen optredens.

Muziek maken met plezier,

dat is mijn motto!

Mijn overige diensten

Zangles en Vocal Coaching


Wil je je zangtechniek graag verbeteren? Vanuit je gevoel om je te kunnen  uiten of wil je zangles omdat je meer controle over je stem wilt krijgen?

Begeleiding van Koren


Sinds 2007 begeleid ik met veel passie verschillende koren. Mijn doel daarbij is bereikt als alle veschillende stemmen versmelten tot een prachtig geheel.

Singer-Songwriterles


Om te leren pianospelen en zingen tegelijk bied ik singer-songwriterlessen aan. Spelen en zingen tegelijk is alsof je twee instrumenten tegelijk bespeelt.

Dirigeren en Arrangeren


Wanneer ik de opdracht krijg om een popsong of lied door het koor te laten zingen, dan analyseer ik de muziek vanuit leadsheet en werk ik het volledig uit.

Algemene Muzikale vorming


Voor de jonge wereldburgers bied ik Algemene Muzikale Vorming aan, afgekort AMV. Tijdens alle  muzieklessen vormt het een vast onderdeel.

Uitvoerend Musicus


Voor een optreden op je locatie. Bij een diner of de opening van je nieuwe zaak of als begeleiding bij je optreden of de eindmusical op de basisschool.

Zanglessen


Hou je van zingen en wil je je zang techniek graag verbeteren? Vanuit je gevoel om je te kunnen  uiten of wil je zangles omdat je meer controle over je stem wilt krijgen? Omdat je een breder bereik en sterker volume wilt creëren? En je lichaamshouding en interpretatie, beleving in tekst en muziek beter wil overbrengen? Neem een gratis proefles en ontdek hoe tof het is om te zingen en muziek te maken! Ik begeleid je aarbij op de piano. In de les is veel ruimte voor jouw persoonlijke leerwensen en eigen inbreng.

Vocal Coaching


Wat is het verschil tussen privé zangles en vocal coaching? De zangles is voornamelijk gericht op de zangtechniek. Je vergroot het bereik van je stem, traint je stembereik en bouwt stemkracht op. Daarnaast leer je om op een gemakkelijke en ontspannen manier zangnoten te zingen waardoor je met een plezierig gevoel naar huis gaat. Vocal coaching-sessies zijn gericht op performance, podiumpresentatie, articulatie en tekstbeleving en het leren van verschillende muziekstijlen. Een combinatie tussen beide is heel goed mogelijk!

Singer-Songwriterlessen


Wil je zingen en pianospelen tegelijk? Het is vergelijkbaar met het bespelen van twee instrumenten op hetzelfde moment. Je stem is het tweede instrument. Zang en piano word kortweg begeleiding genoemd omdat je  jezelf begeleidt op de piano. Je bent natuurlijk tegelijk bezig met zingen maar ook bespeel je met je handen(en voeten) de piano. 

Algemene Muzikale Vorming  AMV


Een hele belangrijke basis voor onze jonge wereldburgers vanaf groep 4 is de Algemene Muzikale Vorming, afgekort AMV. Voor kinderen is AMV een ontdekkingsreis door de wereld van muziek. Spelenderwijs leren kinderen een ritmegevoel, liedjes zingen, klappen of dansen en hun creativiteit ontdekken, dit alles begeleid ik op de piano.

Begeleiding van koren


Sinds 2007 dirigeer en begeleid ik verschillende koren:


  • Sinds 2018 ben ik dirigente van gospelkoor The Lighting Stars uit Ureterp. We repeteren elke week op dinsdagavond van 20.00 tot 22.00 in de Ontmoetingskerk in Utererp.


  • Sinds 2019 ben ik dirigente van Frouljuskoar Hjerres uit Ureterp. We repeteren om de week (oneven weken) in MFC de Wier in Ureterp.


  • Sinds kort ben ik dirigente van `t Oerterper Manljuskoar. We repeteren om de week (even weken) in Woonzorgcentrum De Lijte in Utererp.

Dirigeren


Een koor(zanggezelschap) is een groep zangers/zangeressen, die bestaat uit meerdere zangstemmen die onder leiding staan van een koordirigent. Als koor zing je tegelijk en met elkaar je eigen stempartij, sopraan, alt, tenor of(bariton)bas. Je kunt ook de achtergrondbezetting vormen voor een solist of opera.


De essentie van koorklank is een samensmeltend geluid: De stemmen versmelten zodanig met elkaar dat je jezelf niet meer hoort in het koor en dan is het doel bereikt.  Ook is het van belang dat koorzangers leren hoe ze met hun stem kunnen kleuren.  Dat wil zeggen het een heldere of gedekte stem te zingen om een bepaald effect te bereiken.

Arrangeren


Wanneer ik de opdracht krijg om een popsong of lied door het koor te laten zingen, dan analyseer ik de muziek vanuit leadsheet en werk ik het volledig uit. Ik zet het lied in de gewenste toonsoort (algehele toonhoogte) en ga daarna aan de slag met het op noten zetten van de verschillende stempartijen ssa, satb, ssatb, ttb.


Onder de afkorting SATB verstaan we de stemgroepen sopraan/alt/tenor en bas. Deze 4 stemgroepen vormen een meerstemmige koorklank waarin verschillende zangstemmen van hoog naar laag klinken. Met de afkorting SSA bedoelen we sopraan/sopraan/alt en geeft aan dat deze bezetting voor damesstemmen zijn bedoelt. Zo bedoelen we met TTB de bezetting voor heren met de stemgroep tenor/tenor/bas. Er zijn meerdere variaties in bezetting mogelijk!


Ik gebruik daarvoor een computerprogramma en desgewenst lever ik het ook helemaal uitgewerkt aan op  papier.

Uitvoerend Musicus


Lijkt het je misschien een mooie aanvulling om(live) pianospel te laten klinken tijdens de lunch of diner, op bepaalde tijden in de week of maand?

Wil je klanten in je ( boek)winkel laten verassen en genieten van de pianoklanken? In het restaurant, hotelrestaurant of loungeroom? Informeer naar de mogelijkheden.

Ben je op zoek naar een(tijdelijke) dirigente voor uw koor? Informeer naar de mogelijkheden.

Heb je  een (tijdelijke)pianiste nodig voor je koor of theatermusical? Informeer naar de mogelijkheden.