Over mij


Over mij


Leuk dat je dit stukje wilt lezen!


Mijn naam is Mirjam van der Markt, ik ben 47 jaar en ik heb een enorme passie: pianospelen


Vanaf mijn 10de jaar was het bij ons thuis vanzelfsprekend dat ik muziekles zou gaan volgen. Iedere week ging ik naar mijn muziekleraar toe en zo leerde ik noten lezen. De algemene muzikale vorming(AMV) kreeg ik tijdens het volgen van orgelles op deze muziekschool.

Ik leerde dus van achter het orgel om te spelen met 2 handen op 2 klavieren tegelijk en daarbij ook nog het voetenwerk dmv het indrukken met de voet op het pedaal( bastoon). Thuis hadden wij een orgel staan waarop ik kon oefenen. Gelukkig met mogelijkheid voor een koptelefoon. (iets waar mijn ouders en broer en zus misschien wel blij van werden, zo kan ik me voorstellen)


Naarmate de tijd verstreek ging mijn voorkeur uit naar het willen leren spelen op de piano. De piano, het meest indrukwekkende instrument zowel snaar als toets, de vorm, de klank, de toetsen, er was niets liever dan dat ik dit instrument wilde kunnen spelen. Tegelijk volgde ik ook dwarsfluitles, had voldoende uitdaging!


Ondertussen werd ik op mijn 13de toegelaten tot het orkest binnen de muziekschool en mocht ik spelen in het orkest met strijkers en blazers en koorzangers!

Door deze stap naar het orkest te maken kreeg mijn gehoor een boost en werd ik gefascineerd door stemmen en het samensmelten van stemmen. Wat was het prachtig om verschillende kleuren zangstemmen met elkaar samen te horen!

In mijn tienertijd bleef ik gefocust op piano en zang maar na het volgen van een studie Edelsmeden in Amsterdam en het stichten van een groot gezin kon ik dit alles niet meer te combineren met pianolessen. Ik koos bewust voor het gezinsleven en de piano was op de achtergrond maar was er wel!


Het was 2005 toen ik tijd vrij ging maken voor de piano. Inspiratie en creativiteit kwamen samen en ik maakte kennis met gospelkoor Timeless. Daaraan verbonden was een hele goede en uiterst vriendelijke pianiste. Ik mocht bij haar pianolessen volgen en zo kon ik met al mijn vragen bij haar terecht.

Af en toe werd ik ook gevraagd om solo te zingen bij het gospelkoor of om dwarsfluit te spelen. Het luisteren, zingen en spelen van muziek ging mij makkelijk af. In het jaar 2012 ben ik de opleiding tot koordirigente gaan volgen.


Met het volgen van deze opleiding kreeg ik de tools aangeleerd welke ik direct ging gebruiken om eigen koren te dirigeren en om mijn horizon verbreden.

Ondertussen was ik aan het jammen(keys) in het weekend, zat ik in bands als toetseniste/zangeres en dirigeerde en begeleidde ik een kinderkoor. Ik heb opgetreden op feesten, bruiloft en partijen, doopvieringen en rouwmomenten.

Vele ervaringen rijker en met veel plezier zit ik mijn verhaal nu op schrijven en gelukkig te zijn met mijn bloeiende pianoschool.